Uitgebreid zoeken

Hier kunt u uitgebreid zoeken binnen de aangeboden en gezochte dieren op BAASJE GEZOCHT. NL. Door zoveel mogelijk keuzes te maken komt u sneller tot de juiste match.Aangeboden of gezocht
Diersoort
Leeftijd
Geslacht
Grootte
Beharing
Stamboom
Paspoort
Gechipt
Geënt
Gesteriliseerd/Gecastreerd
Kan bij kinderen?
Kan buiten?
Kan in huis?
Kan bij dieren?
Dieren tonen van:

TINA

TINA

Karakteromschrijving

TINA is een vrolijke, enorm lieve, speelse en sociale hond, met grote voorkeur voor de baas. Ze is zeer sociaal maar negeert vreemden meestal, zeker buiten. In huis kan zij soms wat enthousiast zijn, zeker met speeltjes. Verder ligt zij graag bij haar opvanggezin in de buurt of ze gaat lekker op haar eigen hondenkussen liggen. Lees verder bij ‘extra info’:


Reden voor herplaatsing

TINA komt uit Torrelavega, Spanje. Zij werd door haar eigenaar naar het asiel gebracht omdat zij niet kon aarden in diens flat. Zij verblijft nu bij een opvanggezin met andere honden in Hoensbroek.


Extra info

TINA is dol op spelen en zij doet dit zowel alleen met een speeltje alsook heel graag met de andere honden in het opvanggezin. De roedeltaal begrijpt zij ook prima, zowel in huis naar eigen honden als naar vreemde honden buiten, wel kán zij hierbij redelijk fel haar grenzen aangeven (afhankelijk van de andere hond), maar is daarbij zeker niet agressief. TINA is ook graag in de tuin om lekker te snuffelen of even in het zonnetje te gaan liggen, maar liefst is ze bij de baas in de buurt, wat volledig past bij dit type hond. Met de kleinkinderen in het opvanggezin (1, 4 en ouder) gaat TINA zeer goed om. Wel moet dit, zeker met kleinere kinderen, in het begin even goed begeleid worden. Bezoek wordt enthousiast begroet en zij wil hierbij nog wel eens opspringen voor aandacht, op het commando “LAAG” stopt ze daarmee. Bij afwezigheid van het opvanggezin en 's nachts verblijft TINA in de bench, ze wil namelijk nog wel eens wat pakken wat niet van haar is. De eerste paar minuten kán zij nog even zacht protesteren maar is ze al gauw stil. Aan de riem zal zij, zeker aan begin van de wandeling, trekken. Hierin is zij echter goed corrigeerbaar. TINA kan in veilig gebied loslopen en als je haar roept of fluit komt zij direct, vanzelfsprekend pas ná gewenning aan de nieuwe baas. Als TINA zelf naar buiten kan is zij volledig zindelijk, bij een dichte deur zal zij zich melden door erbij te gaan zitten. De eerste dag zal TINA wel zeker enkele plasjes binnen doen totdat ze weet waar dat dient te gebeuren. TINA is totaal niet waaks. TINA is een mix Carea Leonés x Border Collie. De Carea Leonés is de voorouder van de Border Collie en is een wat feller type schaapshond (al is TINA in de gewone omgang wel zeer zacht) dat hoofdzakelijk in Spanje wordt gehouden; nog een echte 'werkhond' dus. Lees je dus vooral goed in over wat dit type hond nodig heeft: 3x daags een korte wandeling zal zeker niet genoeg zijn en garant staan voor problemen. TINA is een ideaal hondje om iets mee te gaan doen zoals behendigheid, flyball, etc. Wie zich vooraf goed inleest over wat dit type hond dagelijks (!) nodig heeft en vooral dit ook aan haar kan en wil geven, zal aan TINA een pracht van een maatje hebben. Contactpersoon voor meer info: TON, ton@sos-strays.nl. Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptieprocedure door op onze website.

Meer informatie over + uitgebreide profiel adoptant beschrijving : TINA .

Diersoort:
Hond
Geslacht:
Vrouw
Ras:
Mix: Carea Leonés x Border Collie
Leeftijd:
1 jaar en 6 maanden
Grootte:
Middel
Beharing:
Halflang
Kleur:
Tricolor/Merle, middelmaat: 52 cm hoog en 18 kg.
Stamboom
Nee
Paspoort
Ja
Gechipt
Ja
Geënt
Ja
Komt het dier uit een asiel?
Ja
toestemming voor herplaatsing?
Ja
Is het dier gesteriliseerd of gecastreerd?
Ja
Heeft het dier een lichamelijke afwijking?
Nee
Heeft het dier medicijnen nodig?
Nee
Is het dier zindelijk?
Ja
Heeft het dier gedragsproblemen?
Nee
Heeft het dier speciaal voer?
Nee
Kan het dier bij kinderen?
Ja
Kan het dier bij andere dieren
Ja
Toelichting bij andere dieren:
TINA is sociaal met andere honden. Omdat Tina erg reactief reageert op katten wordt ze daar niet bij geplaatst.
Hoelang kan het dier alleen zijn?
3 a 4 uurtjes
Kan het dier in de auto?
Ja
Mag het dier in huis
Ja
Mag het dier naar buiten?
Ja
Prijs:
€ 410
De pagina kon niet ingeladen worden!
Controleer uw internet verbinding, of probeer het later opnieuw