Uitgebreid zoeken

Hier kunt u uitgebreid zoeken binnen de aangeboden en gezochte dieren op BAASJE GEZOCHT. NL. Door zoveel mogelijk keuzes te maken komt u sneller tot de juiste match.



Aangeboden of gezocht
Diersoort
Leeftijd
Geslacht
Grootte
Beharing
Stamboom
Paspoort
Gechipt
Geënt
Gesteriliseerd/Gecastreerd
Kan bij kinderen?
Kan buiten?
Kan in huis?
Kan bij dieren?
Dieren tonen van:

Herplaatsing tips

Een succesvolle herplaatsing is voor de herplaatser en de nieuwe baas, maar vooral voor het te herplaatsen dier zeer belangrijk.

Hieronder staan een aantal nuttige tips van BAASJEGEZOCHT. NL voor de herplaatsing van dieren:
  • Informeer de nieuwe baas over wat het karakter, het gedrag en de gewoontes van het dier zijn en welke aandacht minimaal aan het dier gegeven moet worden. Ingeval van een hond zijn de momenten en de duur van het uitlaten ook belangrijke informatie. Laat zien wat en waar de leefsituatie van het dier is. Vertel ook waar het dier vandaan komt en waar het geboren is. 
  • Als herplaatser is het verstandig om ook bij de nieuwe baas thuis af te spreken om zo te kunnen zien of het de juiste plek voor het dier is. Informeer ook naar eventuele wijzigingen in de leefsituatie in de toekomst bij de nieuwe baas.
  • Laat de nieuwe baas in geval van het herplaatsen van een hond even alleen een wandeling maken met het dier om hem zo iets meer van het gedrag en het karakter van het dier te leren.
  • Een dier nooit bij de eerste ontmoeting herplaatsen. Zo wordt een impulsieve beslissing voorkomen.
  • Om geen handelaren of mensen met foute bedoelingen aan te trekken wordt het aangeraden om een vergoeding te vragen voor het dier.
  • Het is zinvol om een medische gezondheidsverklaring en het medisch dossier/verleden van het dier te vragen.
  • Spreek bij herplaatsing een proeftijd af met de nieuwe baas. Mocht er iets niet goed gaan dan kan het dier vanuit zijn vertrouwde omgeving opnieuw herplaatst worden.
  • Na herplaatsing is het belangrijk dat de herplaatser in de eerste periode geen contact meer heeft met het dier. Het dier zal dan sneller wennen  aan de nieuwe baas en de omgeving.
  • Een hond kan het beste door de nieuwe baas bij de herplaatser opgehaald worden. Wegbrengen en achterlaten door de herplaatser geeft voor het dier teveel onduidelijkheid. Verstandig is het om na een wandeling de hond op een rustige manier in de auto van de nieuwe baas te doen en er op dat moment vooral geen emotioneel afscheid van te nemen. Het voer en de andere spullen van het dier voor de wandeling in de auto doen om de overdracht soepel te laten verlopen. Bij aankomst op het nieuwe adres is het aan te raden om eerst even een stukje met het dier te wandelen, zodat het met minder stress in het huis van de nieuwe baas komt.
  • Een kat kan bij zijn nieuwe baas het beste gelijk op de kattenbak gezet worden zodat het vanaf deze plek zijn nieuwe huis kan gaan verkennen. Zo weet het dier op een simpele manier waar de bak staat.
  • Een kat minimaal twee maanden in huis houden voordat het naar buiten kan. Als de kat eerder buitenkomt dan is de kans groot dat het dier naar de oude baas terugloopt. 
  • Geef de mand en/of het kleed en de speeltjes van het dier mee aan de nieuwe baas. Bekende geuren en dingen zijn in het begin van de herplaatsing belangrijk voor het dier om zich op zijn gemak te voelen.
  • Laat de nieuwe baas weten welk voer het dier krijgt. Ook hoeveel en wanneer  is hierbij belangrijke informatie. Het voer dat er nog is altijd aan de nieuwe baas meegeven. Indien het soort voer gewijzigd wordt dan is het verstandig om het nieuwe voer in het begin te mengen met het voor het dier bekende voer. Dit voorkomt diarree en/of allergie. Het eten en drinken in het begin na de herplaatsing in de buurt van de mand zetten.
  • Zorg dat het dier rustig kan wennen aan de geuren en geluiden in zijn nieuwe omgeving. Benader als nieuwe baas het dier op een rustige manier zodat het niet schrikt of bang wordt en hanteer vanaf het begin duidelijke regels en grenzen. Een hond bij het uitlaten goed aanlijnen, zodat het niet kan ontsnappen want in de nog onbekende omgeving zal het dier anders verdwalen.
  • Bij naderend onweer en in de vuurwerkperiode bij het dier in de buurt blijven en indien echt noodzakelijk het dier geruststellen.
  • Zorg dat het dier voor herplaatsing ingeënt is tegen besmettelijke ziektes. Dit voorkomt overdragen van ziektes aan en/of van andere dieren in de nieuwe omgeving.
  • Het paspoort en inentingsboekje bij herplaatsing altijd aan de nieuwe baas meegeven. 
  • Indien er een verzekering voor het dier afgesloten is dan kan deze, indien gewenst, overgenomen worden door de nieuwe baas.
  • Ingeval van asieldieren is er vaak vooraf toestemming nodig van het asiel om te mogen herplaatsen. Er zijn ook fokkers die het eerste recht hebben om het dier terug te nemen zodra er van herplaatsing sprake is.
  • Het is raadzaam dat de herplaatser en de nieuwe baas een herplaatsingovereenkomst, waarin alle gemaakte afspraken opgenomen worden, maken en ondertekenen.
  • Als het dier gechipt en in een databank geregistreerd is dan dient de registratie overgeschreven te worden op de nieuwe baas. Indien er sprake is van een dier met een stamboom dan dient ook deze registratie aangepast te worden.  


De pagina kon niet ingeladen worden!
Controleer uw internet verbinding, of probeer het later opnieuw