Uitgebreid zoeken

Hier kunt u uitgebreid zoeken binnen de aangeboden en gezochte dieren op BAASJE GEZOCHT. NL. Door zoveel mogelijk keuzes te maken komt u sneller tot de juiste match.Aangeboden of gezocht
Diersoort
Leeftijd
Geslacht
Grootte
Beharing
Stamboom
Paspoort
Gechipt
Geënt
Gesteriliseerd/Gecastreerd
Kan bij kinderen?
Kan buiten?
Kan in huis?
Kan bij dieren?
Dieren tonen van:

Liloe

Liloe

Karakteromschrijving

Liloe is een onwijs lieve, rustige hond. Het liefst slaapt ze de hele dag in de buurt van de baas. Naar buiten vindt ze super en ook voor snacks en spelletjes is ze te porren. Liloe kan niet met andere honden, ze heeft teveel meegemaakt en valt uit aan de lijn. Daarom zoeken we een voorspelbare, rustige plek voor Liloe, weg van de stad, met groen en vooral met meer ruimte!


Reden voor herplaatsing

Er komen dagelijks honderden honden langs het huis. Op onze wandelingen in de stad komen we tientallen honden tegen. Liloe's stressemmer zit daardoor dagelijks vol. We gunnen haar een rustige plek, waar ze zoveel beter zal gedijen.


Extra info

Liloe is positief getest op Leishmania. Gelukkig heeft ze hier geen last van. Bloeduitslagen zien er verder goed uit. Liloe kan bij onweer last hebben van paniek, wij stellen haar dan gerust. Er kan ook gebruik worden gemaakt van medicatie als op voorhand duidelijk is dat het gaat onweren, hiervoor hebben we wel een tip. Regelmaat en rust is voor Liloe het allerbelangrijkst. Een vaste slaapplek, maar ook weten dat er geen gekke dingen gaan gebeuren. Het liefst vinden we een plek voor Liloe waar ze 'altijd is', dus geen ritjes naar een bos waar andere honden eventueel loslopen, of naar de stad. Mee in de auto op bezoek naar een ander huis/andere mensen kan wel. Wij verwachten dat als Liloe een plek heeft met veel rust/ruimte en wat groen, dat ze dan ook gewoon het liefste thuis zal zijn. Al die prikkels stapelen zich op en zorgen voor stress. Ideaal zou het zijn als er vanaf het begin goed getraind wordt met het alleen laten van Liloe. Wij zouden adviseren om dit niet in een kleine ruimte te doen, maar er voor te zorgen dat ze juist alle ruimte heeft. Dit ivm haar verleden in Cyprus waar ze lang opgesloten is geweest. We herplaatsen Liloe in samenwerking met stichting Humans for Dogs. Wil je meer weten over Liloe's verhaal en / of ben je benieuwd of jij haar deze rustige plek kan bieden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contact

AanbiederParticulier
NaamNina
Plaats
Utrecht
marker
Datum09-06-2021
Diersoort:
Hond
Geslacht:
Vrouw
Ras:
Berghond Mix
Leeftijd:
6 jaar
Grootte:
Groot
Beharing:
Lang
Kleur:
Wit/Bruin/Zwart
Stamboom
Nee
Paspoort
Ja
Gechipt
Ja
Geënt
Ja
Komt het dier uit een asiel?
Ja
toestemming voor herplaatsing?
Ja
Is het dier gesteriliseerd of gecastreerd?
Ja
Heeft het dier een lichamelijke afwijking?
Ja
Toelichting bij lichamelijke afwijking:
Vermoeden van artrose in de heupen.
Heeft het dier medicijnen nodig?
Ja
Welke medicijn(en)?
Wij geven haar dagelijks pijnstilling hiervoor.
Is het dier zindelijk?
Ja
Heeft het dier gedragsproblemen?
Ja
Toelichting bij gedragsproblemen:
Liloe kan niet samen met andere honden en valt uit aan de lijn. Daarom zoeken we een rustige en voorspelbare plek voor haar, waar ze de confrontatie niet meer aan hoeft te gaan.
Heeft het dier speciaal voer?
Nee
Kan het dier bij kinderen?
Onbekend
Toelichting bij kinderen:
Liloe heeft nog geen kinderen leren kennen, omdat de situatie waarin zij nu zit te stressvol is (met veel honden in de stad, klein appartement). Het zoeken naar contact met kinderen kan op een veilige manier verkend worden, mits Liloe een tijd uit de stressvolle situatie is geweest. We hebben dus eigenlijk nog geen ervaring hiermee. Wij zoeken op dit moment dit contact niet op, omdat we zien dat Liloe al zo gestrest is in de stad, dat dit geen goede basis is om zo iets op te bouwen.
Kan het dier bij andere dieren
Nee
Hoelang kan het dier alleen zijn?
1 a 2 uurtjes, maar dit kan vanuit rust worden opgebouwd verwachten wij.
Kan het dier in de auto?
Ja
Mag het dier in huis
Ja
Mag het dier naar buiten?
Ja
Prijs:
€ 325

Contact

AanbiederParticulier
NaamNina
Plaats
Utrecht
marker
Datum09-06-2021
De pagina kon niet ingeladen worden!
Controleer uw internet verbinding, of probeer het later opnieuw