Uitgebreid zoeken

Hier kunt u uitgebreid zoeken binnen de aangeboden en gezochte dieren op BAASJE GEZOCHT. NL. Door zoveel mogelijk keuzes te maken komt u sneller tot de juiste match.Aangeboden of gezocht
Diersoort
Leeftijd
Geslacht
Grootte
Beharing
Stamboom
Paspoort
Gechipt
Geënt
Gesteriliseerd/Gecastreerd
Kan bij kinderen?
Kan buiten?
Kan in huis?
Kan bij dieren?
Dieren tonen van:

FENIX

FENIX

Karakteromschrijving

FENIX is een lief, grappig en aanhankelijk hondje. In huis is hij rustig aanwezig, hij ligt het liefst tegen je aan of dicht bij je in de buurt. FENIX mag graag op een kluifje kauwen. Hij is gek op eten, maar hij heeft geen voernijd. Wel zal hij alles pakken wat binnen zijn bereik ligt, dus etenswaren kunnen met FENIX in de buurt beter opgeruimd worden. Lees verder bij extra informatie:


Reden voor herplaatsing

FENIX is in Spanje inbeslaggenomen bij een broodfokker wegens erge verwaarlozing. FENIX verblijft nu in Culemborg, bij een opvanggezin met andere honden en katten.


Extra info

FENIX kan een paar uurtjes alleen blijven. Leuk vindt hij dit niet, hij wil het liefste met je mee, maar als het niet anders kan legt hij zich er bij neer en gaat op je liggen wachten tot je terug bent. FENIX gaat graag naar buiten voor een wandeling en hij is nog behoorlijk actief voor zijn leeftijd. Buiten komt het jachthondje in hem naar boven hij is dan druk met rennen, speuren, graven en rollen door het gras. Dan is hij helemaal in zijn element. Aan de riem kan hij nog wel eens trekken, hij heeft inmiddels wel geleerd om netjes naast je te lopen maar in zijn enthousiasme wil hij dit nog wel eens vergeten. Dan moet je zijn geheugen weer even opfrissen.
Op veilig terrein kan FENIX loslopen. Het is geen hond die vlak naast je loopt, hij gaat graag op avontuur, zijn neus achterna. Maar hij raakt nooit uit het zicht, tussen het druk zijn met speuren houdt hij het baasje ook wel in de gaten. Soms, als hij te veel afdwaalt moet je hem even terug roepen, daar luistert hij goed naar. FENIX kan mee in de auto. Hij springt er niet zelf in, je moet hem er even in tillen. Hij gaat rustig liggen tijdens het rijden.

Samengevat: FENIX is een lieverd, hij heeft iets aandoenlijks en grappigs. FENIX is misschien niet de knapste hond op aarde met zijn blinde oogje en pluizige krulletjes op zijn kop, maar hoe hij je aankijkt met zijn meest verleidelijke blik weet hij je binnen de kortste keren te doen smelten voor hem.

FENIX past zich makkelijk aan een nieuwe situatie aan, hij is niet bang uitgevallen. Hij kan zowel in een gezin met kinderen als bij wat oudere mensen. Belangrijkste is dat hij nog een aantal fijne jaren mag krijgen na de vele jaren waarin hij slecht verzorgd werd en veel tekort is gekomen. FENIX is geen hond die vele uren alleen moet blijven. Hij moet nog zoveel knuffels en liefde inhalen, hij is het liefst dicht bij je in de buurt. FENIX is nog best actief voor zijn leeftijd en gaat graag naar buiten voor een wandeling of rondscharrelen in de tuin. FENIX is nog best actief voor zijn leeftijd, maar door zijn slechte verleden is zijn conditie (nog) niet al te best. Als hij lang gewandeld of veel gerend heeft kan hij de uren erna wat stram zijn. Zijn conditie moet nog opgebouwd worden.

Contactpersoon voor meer info: INEKE, ineke@sos-strays.nl. Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptieprocedure door op onze website.

Meer informatie over: FENIX .

Diersoort:
Hond
Geslacht:
Man
Ras:
Bretoense Spaniël (waarschijnlijk)
Leeftijd:
9 jaar en 7 maanden
Grootte:
Middel
Beharing:
Halflang
Kleur:
Donkerbruin met beetje wit gevlekt. FENIX is blind aan 1 oog. FENIX heeft een kort staartje.
Stamboom
Nee
Paspoort
Ja
Gechipt
Ja
Geënt
Ja
Komt het dier uit een asiel?
Ja
toestemming voor herplaatsing?
Ja
Is het dier gesteriliseerd of gecastreerd?
Ja
Heeft het dier een lichamelijke afwijking?
Ja
Toelichting bij lichamelijke afwijking:
FENIX is blind aan één oog, omdat dit oog weinig traanvocht aanmaakt moet hij dagelijks gedruppeld worden met een ooggel. Zijn oog hindert hem verder niet, alleen in het donker ziet hij wat minder goed.
Heeft het dier medicijnen nodig?
Ja
Welke medicijn(en)?
Ooggel
Is het dier zindelijk?
Ja
Heeft het dier gedragsproblemen?
Nee
Heeft het dier speciaal voer?
Nee
Kan het dier bij kinderen?
Ja
Toelichting bij kinderen:
FENIX is lief voor kinderen
Kan het dier bij andere dieren
Ja
Toelichting bij andere dieren:
FENIX is sociaal met andere honden. FENIX leeft in huis met meerdere honden en maakt met hen nooit problemen. Buiten kan hij aan de riem nog wel eens blaffen naar een vreemde hond, als hij los loopt maakt hij rustig kennis en vervolgt dan weer zijn weg. In het opvanggezin leeft FENIX samen met twee katten, hij laat deze met rust. Een wegrennende kat buiten is wel verleidelijk om achter aan te gaan. Kippen, knaagdieren of ander kleinvee vindt FENIX zeer interessant en zijn alleen veilig bij hem als ze in een kooi, ren of achter gaas verblijven.
Hoelang kan het dier alleen zijn?
FENIX kan een paar uurtjes alleen blijven.
Kan het dier in de auto?
Ja
Mag het dier in huis
Ja
Mag het dier naar buiten?
Ja
Prijs:
€ 300
De pagina kon niet ingeladen worden!
Controleer uw internet verbinding, of probeer het later opnieuw