Een moment geduld a.u.b.
Pagina wordt ingeladen.


 

info@baasjegezocht.nl

   
ONZE DIEREN Aantal dieren per pagina:              

Hier kunt u bekijken welke dieren aangeboden of gevraagd worden voor herplaatsing.
U kunt de adverteerder een e-mail sturen of bellen voor meer informatie.

Alle deelnemers
Herplaatsers (nat.)
Herplaatsers (int.)
Asielen
Particulieren
Aangeboden
Gevraagd
Uitgebreid zoeken


RYUU (hond)
  Ras: Akita Inu
Leeftijd:3 jr 6 mnd
Plaats: Heerhugowaard
Provincie: Noord-Holland
Geplaatst: 27/03/2017

Grootte: Middel
Beharing: Halflang

Kleur
Blond

Stamboom:
Paspoort:
Gechipt:
Geënt:
Komt het dier uit een asiel?
Toestemming voor herplaatsing?
Is het dier gesteriliseerd / gecastreerd?
Kan het dier in de auto?
Komt het dier in huis?
Komt het dier buiten?

Is er een ziekte en/of afwijking?
Heeft het dier medicijnen nodig?
Heeft het dier speciaal voer?
Kan het dier bij kinderen?
Kan het dier bij andere dieren?

Hoe lang kan het dier alleen zijn?
6 tot 8 uur

Karakteromschrijving
Lief en gehoorzaam

Reden voor herplaatsing
Ivm ziekte gezinslid

Contact
Plaats:Heerhugowaard
Provincie:Noord-Holland
Telefoon:06-50638227
Klik om een e-mail te sturen naar Lazaro Perez Fuentes

SULY -GEVOELIG, LIEF, AANHANKELIJK, SOCIAAL EN ZACHTAARDIG (hond-70cm)
  Ras: Mix Mastin Espagnol
Leeftijd:2 jr 9 mnd
Plaats: 's HEERENHOEK in opvanggezin. S.O.S. Strays
Provincie: Zeeland
Geplaatst: 27/03/2017

Grootte: Groot
Beharing: Kort
Prijs: €335,-

Kleur
SULY is zwart/bruin gestroomd met wit, kortharige dikke vacht, 70 cm hoog en 42 kg (nog te mager). Foto's van SULY .

Stamboom:
Paspoort:
Gechipt:
Geënt:
Komt het dier uit een asiel?
Toestemming voor herplaatsing?
Is het dier gesteriliseerd / gecastreerd?
Kan het dier in de auto?
Komt het dier in huis?
Komt het dier buiten?

Is er een ziekte en/of afwijking?
Heeft het dier medicijnen nodig?
Heeft het dier speciaal voer?
Kan het dier bij kinderen?
Kan het dier bij andere dieren?
Eventueel toelichting
SULY kan ook met katten.

Karakteromschrijving
SULY komt uit Torrelavega, Spanje.

Overige informatie over het dier
SULY is een hele lieve, aanhankelijke, sociale en zachtaardige dame. Een kanjer van formaat met een peperkoekenhartje. Helaas heeft SULY een vreselijk verleden, ondanks dat ons niet alles bekend is, laat haar angstige gedrag duidelijk zien dat er weinig leuks aan haar leven is geweest. SULY is inmiddels bijna één jaar in Nederland en heeft in die tijd heel veel stappen gezet om te komen tot de lieverd die ze nu is, nog altijd terughoudend en voorzichtig, maar wel weer genietend van het leven. SULY heeft heel veel positieve dingen, ze is zindelijk, sloopt niks, loopt heel netjes aan de riem, kan alleen thuis blijven, kan mee in de auto, kan met andere dieren, kan met kinderen etc. etc., maar ze moet aan alles wennen en bij alles ondersteund worden door haar baasje. Tevens heeft SULY absoluut een andere, stabiele, hond nodig om zich aan op te trekken, het liefst een reu omdat SULY zelf wat dominant kan zijn naar teven (zoals veel mastin dames). SULY komt van "ver", ze was zo depressief na haar aankomst dat zelfs eten een opgave was, er was één ding wat haar altijd en nog steeds, blij maakte, wandelen! SULY is helemaal gek op wandelen, haar prachtige grote, dikke staart gaat dan fier de lucht in en als ze zou kunnen glimlachen zou ze dat doen, ze geniet er echt enorm van. Qua gedrag in huis maakt SULY momenteel grote sprongen, ze durft te spelen, gek te doen en ligt zonder problemen tussen de rest van de honden in de huiskamer om te slapen (eerder lag ze liever in de bijkeuken of keuken), wel kan ze nog onverwachts schrikken van een deur die hard dichtklapt of iets wat op de grond valt met een hard geluid, dit zal waarschijnlijk ook nooit helemaal over gaan, maar ze herstelt zich nu binnen een paar seconden en gaat weer verder met wat ze aan het doen was. Ondanks dat SULY zo enorm vooruit is gegaan het afgelopen jaar, verwachten we wel dat zij een terugval zal krijgen na adoptie, hier dient zeker rekening mee gehouden te worden.

Filmpje van SULY in Spanje .

SULY past alleen bij mensen die ervaring hebben met grote honden en die weten hoe ze om moeten gaan met een hond met een traumatisch verleden en angstig gedrag. Mensen met een rustig gezin die veel tijd voor haar hebben en heel veel liefde en geduld.

SULY verblijft in 's-Heerenhoek, in een opvanggezin met kleine kinderen en andere honden. SULY werd in een veld gevonden, zwaar ondervoed. Er werden in Spanje x-rays gemaakt van de heupen van SULY. SULY heeft geen perfecte heupen, ze heeft een hele lichte afwijking, wellicht door slechte verzorging tijdens de groei, een belangrijke periode voor de ontwikkeling van het skelet. Gelukkig is ze nog jong en het is belangrijk dat haar spieren opgebouwd worden zodat haar achterhand stevig wordt. Voor meer info: klik hier. Goede gewrichtsondersteunende voeding voor grote honden en gedoseerde beweging kunnen hierbij helpen.

Meer informatie over SULY .

Contactpersoon voor meer info: STEEF, steef@sos-strays.nl, +31 (0)6-19987025 (vanaf 19.30u).Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptieprocedure door op onze website.

Let wel: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Contact
Plaats:'s HEERENHOEK in opvanggezin. S.O.S. Strays
Provincie:Zeeland
Aanbieder:STICHTING S.O.S. STRAYS
Telefoon:+31 (0)6-19987025 (na 19.30u)
Klik om een e-mail te sturen naar STICHTING S.O.S. STRAYS

CASANDRA -LIEF, TROUW, BAASGERICHT, ACTIEF EN INTELLIGENT (hond-middelmaat)
  Ras: Herdermix
Leeftijd:2 jr 10 mnd
Plaats: ZOETERMEER in opvanggezin. S.O.S. Strays
Provincie: Zuid-Holland
Geplaatst: 27/03/2017

Grootte: Middel
Beharing: Kort
Prijs: €310,-

Kleur
CASANDRA is zwart, tussen 55-60 cm hoog. Foto's van CASANDRA .

Stamboom:
Paspoort:
Gechipt:
Geënt:
Komt het dier uit een asiel?
Toestemming voor herplaatsing?
Is het dier gesteriliseerd / gecastreerd?
Kan het dier in de auto?
Komt het dier in huis?
Komt het dier buiten?

Is er een ziekte en/of afwijking?
Heeft het dier medicijnen nodig?
Heeft het dier speciaal voer?
Kan het dier bij kinderen?
Kan het dier bij andere dieren?

Karakteromschrijving
CASANDRA komt uit Madrid, Spanje.

Overige informatie over het dier
CASANDRA, roepnaam ALIX, is naast een zeer trouwe lieve gezinshond, ook een actieve, baasgerichte en zeer intelligente ‘werkhond’. Qua gedrag en karakter is ze het best te vergelijken met een border collie uit de werklijn. Dat wil met andere woorden zeggen dat ze alles zeer snel doorheeft (zo kan ze bv. zelf deuren openen) en makkelijk nieuwe bevelen aanleert, maar dat ze haar intelligentie ook weleens wil gebruiken om haar baasje te "trainen". ALIX heeft dus een baas nodig die haar, naast een gezellig gezinsleven, niet alleen voldoende beweging en uitdagingen biedt, maar ook echt leidinggeeft. ALIX moet vanaf het begin duidelijk gemaakt worden dat haar baas, en niet zij, het voor het zeggen heeft in het gezin. Als je ALIX consequent behandelt en haar grenzen oplegt die je dan ook kordaat handhaaft, heb je aan haar een zalige, gehoorzame hond die je wil plezieren.
ALIX is dol op wandelen en kan prima loslopen, ze luistert uitstekend. ALIX is waaks over huis en tuin en kan een paar uur alleen thuisblijven. ALIX kan los in de kamer verblijven als je even weg bent, ze sloopt niets en is rustig in huis. In het gezin slaapt ze ‘s nachts in de woonkamer, met open bench.
ALIX loopt netjes aan de riem; soms trekt ze wat, maar ze is goed te corrigeren. ALIX is aan de riem niet geïnteresseerd in andere honden. Los wil ze wel spelen met bekende honden; in haar spel is ALIX soms wel over enthousiast en heeft ze de neiging om andere honden af te blokken bij loopspelletjes (ook typisch border collie gedrag), wat natuurlijk niet bij elke hond in goede aarde valt. Als ze door de andere hond dan op haar plaats gezet wordt, accepteert ALIX dat zonder meer. ALIX is wat angstig van langsrijdende auto’s en brommers.

ALIX heeft een liefdevol maar sterk baasje nodig dat op een waardige manier haar alfa kan worden. De herder in haar maakt haar een hond die zeer goed trainbaar is. ALIX is zeer sociaal naar bekenden en naar kinderen. Naar onbekenden is ze meestal onverschillig. Buiten speelt ze ook graag met andere honden. ALIX is heel baasgericht en heeft geen andere hond in huis nodig om gelukkig te zijn. Haar baasje is haar ‘alles’. ALIX was gelukkig geplaatst maar wordt nu herplaatst wegens veranderde omstandigheden in het gezin.

CASANDRA verblijft in een opvanggezin in Zoetermeer. Meer informatie over CASANDRA.

Contactpersoon voor meer info: NOOR, noor@sos-strays.nl, + 31 (0)6-37271211 (tussen 14-20u). Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptieprocedure door op onze website.

Let wel: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Contact
Plaats:ZOETERMEER in opvanggezin. S.O.S. Strays
Provincie:Zuid-Holland
Aanbieder:STICHTING S.O.S. STRAYS
Telefoon:+ 31 (0)6-37271211 (14-20u)
Klik om een e-mail te sturen naar STICHTING S.O.S. STRAYS

PIPA -LIEF, AANHANKELIJK EN RUSTIG HONDJE (hond-klein)
  Ras: Mix
Leeftijd:8 jr 1 mnd
Plaats: WOMMELGEM in opvanggezin. S.O.S. Strays
Provincie: BELGIE
Geplaatst: 27/03/2017

Grootte: Klein
Beharing: Kort
Prijs: €165,-

Kleur
PIPA is bruinzwart, halflangharig, kleine hond: ca 9 kg. Foto's van PIPA .

Stamboom:
Paspoort:
Gechipt:
Geënt:
Komt het dier uit een asiel?
Toestemming voor herplaatsing?
Is het dier gesteriliseerd / gecastreerd?
Kan het dier in de auto?
Komt het dier in huis?
Komt het dier buiten?

Is er een ziekte en/of afwijking?
Heeft het dier medicijnen nodig?
Heeft het dier speciaal voer?
Kan het dier bij kinderen?
Eventueel toelichting
Kleine kinderen zijn te druk voor PIPA.
 
Kan het dier bij andere dieren?

Karakteromschrijving
PIPA komt uit Avilés, Spanje.

Overige informatie over het dier
PIPA is een zachtaardig en rustig hondje. Ze geniet er ten volle van om in huis te leven en heeft dan ook alle zachte mandjes en kussens al uitgetest, het zachtste plekje heeft ze uitgekozen om te soezen. PIPA houdt er van om aangehaald te worden door haar tijdelijke vrouwtje en geniet zichtbaar van de aandacht die ze nu krijgt. Ze kan netjes zitten en geeft zelfs af en toe pootjes. PIPA gaat graag mee op wandeling maar heeft natuurlijk niet meer de conditie van een jonge hond. Van niet al te lange wandelingen geniet ze erg. Ze neemt alles wat ze ziet in zich op, kijkt de hele tijd rond, loopt lekker te snuffelen,.... In huis is PIPA rustig aanwezig, ze ligt vaak te slapen en ze is ook erg op haar rust gesteld. Een kamer vol mensen of een kindje dat enthousiast naar haar toe komt, zijn niet haar favoriet. Ze gaat dan niet lelijk doen, maar kruipt weg in een hoekje, of gaat naar buiten. Met de andere honden van het opvanggezin kan ze het prima vinden, ze trekt zich er zelfs aan op en draaide heel snel mee in de roedel. Ze hecht zich ook heel snel aan haar tijdelijke vrouwtje. PIPA heeft totaal geen voernijd, ze eet rustig samen met de andere honden uit het opvanggezin.

PIPA past het best bij mensen die heel veel thuis zijn, want ze hecht zich snel aan “haar” mensen en is ook graag bij ze in de buurt, op een rustige, niet dwingende manier. Aangezien PIPA niet van grote drukte houdt, plaatsen we haar niet in een druk gezin, of bij hele kleine kinderen.

PIPA heeft een bobbel op haar borstkas. Deze is door de dierenarts nagekeken en het gaat om een onschuldige vetbobbel. Verder heeft ze, door haar leeftijd, een aantal vieze tandjes. Op termijn kunnen deze het best gereinigd worden, maar een goed bot of kauwvel zal er ook al voor zorgen dat haar tandjes schoner worden.

PIPA verblijft in Wommelgem (België, vlakbij Antwerpen) in een opvanggezin met andere honden en een kat. PIPA werd gered uit de perrera Spapo te Oviedo, dit is een dodingstation waar de honden onder erbarmelijke omstandigheden gehouden worden tot hun dagen geteld zijn. Een ouder hondje als PIPA was kansloos geweest om in Spanje nog een thuis te vinden. Gelukkig hebben de medewerkers van La Protectora haar toekomst zeker gesteld en krijgt ze nu een tweede kans op een mooi leven bij liefdevolle baasjes. Meer informatie over PIPA .

Contactpersoon voor meer info: PETRA, petra@sos-strays.nl, +32 (0)473-870278 (bereikbaar op ma-vrij van 18.30-23u en op za-zo van 10-23u). Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptieprocedure door op onze website.

Let wel: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Contact
Plaats:WOMMELGEM in opvanggezin. S.O.S. Strays
Provincie:BELGIE
Aanbieder:STICHTING S.O.S. STRAYS
Telefoon:+32 (0)473-870278 (18.30-23u)
Klik om een e-mail te sturen naar STICHTING S.O.S. STRAYS

IVANA -LIEVE HOND -KLEINE MIDDELMAAT (hond-37cm)
  Ras: Mix
Leeftijd:2 jr 1 mnd
Plaats: BELFELD in opvanggezin. S.O.S. Strays
Provincie: Limburg
Geplaatst: 27/03/2017

Grootte: Middel
Beharing: Kort
Prijs: €285,-

Kleur
IVANA is Blue Merle, niet helemaal kortharig, 37 cm hoog en 10 kg. Foto's van IVANA .

Stamboom:
Paspoort:
Gechipt:
Geënt:
Komt het dier uit een asiel?
Toestemming voor herplaatsing?
Is het dier gesteriliseerd / gecastreerd?
Kan het dier in de auto?
Komt het dier in huis?
Komt het dier buiten?

Is er een ziekte en/of afwijking?
Heeft het dier medicijnen nodig?
Heeft het dier speciaal voer?
Kan het dier bij kinderen?
Eventueel toelichting
Zie overige informatie
 
Kan het dier bij andere dieren?

Karakteromschrijving
IVANA komt uit Avilés, Spanje.

Overige informatie over het dier
IVANA wordt beschreven als een lief, iets verlegen hondje, dat ook heel vrolijk kan zijn bv tijdens het spelen met haar opvangbaasjes en de andere hond in het opvanggezin.
IVANA laat alles toe, je kunt aan haar pootjes zitten, aan haar oren, haar tandjes controleren, dat is helemaal geen probleem. In huis is ze rustig, ze gaat in haar bench liggen of komt gezellig bij haar opvangfamilie op de bank liggen, ze houdt iedereen goed in de gaten.
IVANA is helemaal zindelijk.
IVANA speelt heel graag in de tuin met de andere hond van het opvanggezin. Ook speelt ze graag met een balletje, Er komen veel mensen op bezoek bij het opvanggezin en dit gaat heel goed. Ook met kinderen gaat het goed, alleen van erg drukke kinderen wordt ze wat zenuwachtig.
IVANA luistert goed, ze wordt Fanny genoemd in het opvanggezin. Als je haar roept komt ze gelijk en gaat dan ook zitten. Als ze iets doet wat niet mag, en je zegt nee, dan stopt ze daar gelijk mee. Tijdens het eten wacht ze netjes met de andere hond bij de keukendeur en weet dan dat ze moet wachten. IVANA heeft geen voedernijd, eet haar eten rustig op.
Tijdens de wandeling loopt ze netjes mee, soms schrikt ze van een geluid en blijft dan even staan, maar loopt dan weer mee. Ze blaft niet naar mensen of andere dieren. Buiten kijkt ze niet echt naar andere honden of katten. Ze loopt ook al los mee in het bos en andere plekken waar geen verkeer is, ze komt gelijk als je haar roept. Ze is wat angstig van auto’s of motoren, die veel geluid maken. Ze heeft nog niet zo’n goede conditie, dit is te merken tijdens een lange wandeling, dan gaat ze vaak even zitten, dit moet dus opgebouwd worden. In huis is ze ook wat angstig voor de stofzuiger en andere huishoudelijke apparaten, ze is dit niet gewend. Naar de kat in huis kijkt ze niet om.

Wij zoeken voor IVANA baasjes die de tijd willen nemen om haar rustig aan alles in en rondom het huis te laten wennen. Het liefst iemand die al een andere hond heeft, zodat ze niet alleen hoeft te zijn, en steun heeft aan de andere stabiele hond. Een gezin met drukke kleine kinderen lijkt ons niet zo geschikt voor haar, maar wat grotere rustige kinderen is geen probleem.

IVANA verblijft in Belfeld, in een opvanggezin met een andere hond, katten, vogel en cavia's. IVANA werd door onze vrienden van La Protectora gered uit de perrera van Pola de Lena, in het zuiden van Asturias. Meer informatie over IVANA .

Contactpersoon voor meer info: MARIAN, marian@sos-strays.nl, +31 (0)6-40809018 (tussen 11-18u). Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptieprocedure door op onze website.

Let wel: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Contact
Plaats:BELFELD in opvanggezin. S.O.S. Strays
Provincie:Limburg
Aanbieder:STICHTING S.O.S. STRAYS
Telefoon:+31 (0)6-40809018 (11-18u)
Klik om een e-mail te sturen naar STICHTING S.O.S. STRAYS

POLA -LIEF, SPEELS EN AANHANKELIJK RUWHARIG JONG HONDJE -KLEINE MIDDELMAAT (hond-41cm)
  Ras: Mix
Leeftijd:11 mnd
Plaats: KOMMERZIJL in opvanggez. S.O.S. Strays
Provincie: Groningen
Geplaatst: 27/03/2017

Grootte: Middel
Beharing: Kort
Prijs: €285,-

Kleur
POLA is zwart, ruwharig, 41 cm hoog en 8 kg. Foto's van POLA .

Stamboom:
Paspoort:
Gechipt:
Geënt:
Komt het dier uit een asiel?
Toestemming voor herplaatsing?
Is het dier gesteriliseerd / gecastreerd?
Kan het dier in de auto?
Komt het dier in huis?
Komt het dier buiten?

Is er een ziekte en/of afwijking?
Heeft het dier medicijnen nodig?
Heeft het dier speciaal voer?
Kan het dier bij kinderen?
Kan het dier bij andere dieren?

Karakteromschrijving
POLA komt uit Avilés, Spanje.

Overige informatie over het dier
POLA heeft een zacht open, vrolijk enthousiast karakter, maar is ook brutaal, wat ze zich door haar slimheid (door bijv. een goede onderdanige timing) en zeer goed roedelgedrag kan permitteren. Ze denkt dat alles een spelletje is, voor haar is het leven één groot feest.
Als ze mee op stap gaat moet ze aan de lijn en dan trekt ze nog wat; hier wordt aan gewerkt door haar opvang mama. In veilig gebied kan ze al loslopen en ze gaat dan lekker hollen en muizenholletjes zoeken om daar vervolgens haar neusje in te stoppen in de hoop een muisje te vangen.
POLA heeft al veel geleerd, is erg baasgericht en leergierig! Door haar wanneer ze losloopt zacht en vrolijk te bejegenen en te complimenteren, groeit ze en dan luistert ze ook goed naar je. Op deze manier kun je haar leren wat je maar wilt. POLA leert heel snel want ze is enorm slim. Uiteraard wel iets om mee aan de slag te blijven, zodat ze niet te ver weg loopt en baasgericht blijft. POLA is een vliegensvlug hondje dat binnen no time van de ene hoek in het park naar de andere kan rennen. Zo kan ze haar vrolijke energie kwijt. POLA is ontzettend zeker van haar zaakjes en nergens bang van, ze rent vrolijk op alles af. Andere mensen wil ze vrolijk begroeten door tegen hen op te springen, ook hier wordt aandacht aan besteed.
Met de hond van het opvanggezin is ze vriendjes en ze dollen samen wat af. Een hondenvriendje zou erg leuk zijn voor POLA, maar als iemand veel tijd voor haar heeft en lekker op wandeling gaat, is ze ook helemaal happy. Als ze lekker gespeeld en gewandeld heeft, is ze daarna ook lekker lui en ligt ze op de bank of in een mandje te slapen. Ze slaapt ‘s nachts in de woonkamer en is dan samen met de andere hond mooi stil. Ze is zindelijk.
POLA is echt een heerlijk vriendinnetje voor iedereen, mensen groot en klein, super sociaal en een heerlijke knuffelkont! Al met al is ze een heerlijk maatje, dat zeker je vriendinnetje wil zijn.

POLA is een jonge hond die alles nog moet leren. Ze heeft weinig ervaring met het wonen in een huis. Ze moet bijvoorbeeld leren om niet tegen mensen op te springen, niet aan de lijn te trekken, dus eigenlijk alle basiscommando’s. Met POLA naar een hondenschool gaan, en dan beginnen met gehoorzaamheid, zou zeer wenselijk zijn. POLA zou uiteindelijk heel goed zijn in fly ball, mocht haar nieuwe baasje met haar aan hondensport willen doen. POLA heeft het in ieder geval nodig dat ze veel sociale contacten opdoet om te kunnen stoeien en gek doen. Meerdere honden in een gezin zou wel heel mooi zijn voor POLA. POLA past in allerlei situaties, bij mensen groot en klein, als ze haar vrolijke energie maar kwijt kan.

Filmpjes van POLA .

POLA verblijft in Kommerzijl, in een opvanggezin met een andere hond.
POLA werd door onze vrienden van La Protectora gered uit de perrera van Pola de Lena, in het zuiden van Asturias. Meer informatie over POLA .

Contactpersoon voor meer info: LIANE, liane@sos-strays.nl, +31 (0)6-24548745 ( ma t/m za tussen 10-19.30u). Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptieprocedure door op onze website.

Let wel: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Contact
Plaats:KOMMERZIJL in opvanggez. S.O.S. Strays
Provincie:Groningen
Aanbieder:STICHTING S.O.S. STRAYS
Telefoon:+31 (0)6-24548745 (10-19.30u)
Klik om een e-mail te sturen naar STICHTING S.O.S. STRAYS


SIDRA -LIEVE, SPEELSE, ENERGIEKE, TROUWE EN AANHANKELIJKE HOND (hond-63cm)
  Ras: Carea Leones
Leeftijd: 2 jr 8 mnd
Plaats: ERPE-MERE in opvanggezin. S.O.S. Strays
Provincie: BELGIE
Geplaatst: 27/03/2017

Grootte: Middel
Beharing: Kort
Prijs: €310,-

Kleur
SIDRA is Blue Merle, 63 cm hoog en 22 kg. Foto's van SIDRA .

Stamboom:
Paspoort:
Gechipt:
Geënt:
Komt het dier uit een asiel?
Toestemming voor herplaatsing?
Is het dier gesteriliseerd / gecastreerd?
Kan het dier in de auto?
Komt het dier in huis?
Komt het dier buiten?

Is er een ziekte en/of afwijking?
Heeft het dier medicijnen nodig?
Heeft het dier speciaal voer?
Kan het dier bij kinderen?
Eventueel toelichting
Zie overige informatie
 
Kan het dier bij andere dieren?
Eventueel toelichting
Zie overige informatie

Karakteromschrijving
SIDRA komt uit Asturias, Spanje.

Overige informatie over het dier
Sinds kort is SIDRA (roepnaam Spork) terug ter herplaatsing. In haar opvanggezin vindt ze het heerlijk, iedere dag fijne wandelingen waarbij ze lekker los kan lopen en kan spelen met andere honden. Ze luistert perfect naar haar naam, en wanneer ze tijdens het loslopen door haar tijdelijke vrouwtje geroepen wordt, komt ze vrolijk terug gerend. Bij het ontmoeten van honden die ze niet kent heeft ze de neiging te gaan blaffen. Mits ze consequente begeleiding krijgt, gaat het goed en is ze te corrigeren. De honden van het opvanggezin zijn makkelijke, niet dominante honden, en daar kan ze goed mee omgaan. Honden die echter aan de bazige kant zijn, of de hondentaal niet zo goed begrijpen, zullen het niet zo makkelijk hebben om vriendschap met SIDRA te sluiten.
Ook mee in de auto is geen enkel probleem voor haar. Aan de riem lopen doet ze keurig, heel af en toe is er bij enthousiasme een kleine correctie nodig, maar daarna loopt ze dan ook weer netjes mee.
SIDRA houdt er niet van om de aandacht van haar tijdelijke baasjes te delen met andere honden en/of katten en gaat dan bazig doen. SIDRA gaat met haar tijdelijke vrouwtje en roedel ook mee naar flyball en geniet daar duidelijk van. Een actieve en sportieve persoon is de ideale adoptant voor SIDRA. Het mooist zou nog zijn als hij/zij met haar aan hondensport gaat doen, dan kan ze echt haar energie kwijt en krijgt ze de nodige mentale bezigheid.
SIDRA is waaks en blaft wanneer er iemand aan de deur staat. Wel is SIDRA bezitterig over een bot, zowel naar mensen als andere honden. Het is haar bot, en van haar alleen. Haar voerbak kan dan wel weer zonder problemen worden weggepakt.

FILMPJES van SIDRA .

Omdat SIDRA bezitterig is wanneer ze wat lekkers heeft, plaatsen wij haar NIET bij een gezin met kinderen. SIDRA wordt bij voorkeur ook als enige hond geplaatst en heeft het niet op katten en andere huisdieren begrepen. Verder heeft ze een consequente baas nodig die haar de nodige uitdaging kan en wil bieden. SIDRA is geen beginnershond, enige ervaring met vrij grote en energieke honden is wel vereist. Indien u mentale en fysieke uitdaging aan haar kan bieden, en op een verantwoorde, vriendelijke manier consequent met honden om kan gaan, heeft u aan haar een wereldhond. Ze is lief, trouw, knuffelt graag en geniet er van om samen met haar baasje op avontuur te gaan. SIDRA is sociaal met reuen en teven, groot en klein. Op katten is ze behoorlijk gefixeerd.

SIDRA verblijft in Erpe-Mere (Belgiė, tussen Gent en Brussel), in een opvanggezin met andere honden en katten. Meer informatie over SIDRA .

Contactpersoon voor meer info: PETRA, petra@sos-strays.nl, +32 (0)473-870278 (bereikbaar op ma-vrij van 18.30-23u en op za-zo van 10-23u). Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptieprocedure door op onze website.

Let wel: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Contact
Plaats:ERPE-MERE in opvanggezin. S.O.S. Strays
Provincie:BELGIE
Aanbieder:STICHTING S.O.S. STRAYS
Telefoon:+32 (0)473-870278 (18.30-23u)
Klik om een e-mail te sturen naar STICHTING S.O.S. STRAYS

DONA -LIEVE JONGE HOND (hond-53cm)
  Ras: Mix
Leeftijd: 1 jr 2 mnd
Plaats: NIEUW VENNEP in opvanggezin. S.O.S. Strays
Provincie: Noord-Holland
Geplaatst: 27/03/2017

Grootte: Middel
Beharing: Halflang
Prijs: €310,-

Kleur
DONA is zwart/grijsbruin, 53 cm hoog en 20 kg. Foto's van DONA .

Stamboom:
Paspoort:
Gechipt:
Geënt:
Komt het dier uit een asiel?
Toestemming voor herplaatsing?
Is het dier gesteriliseerd / gecastreerd?
Kan het dier in de auto?
Komt het dier in huis?
Komt het dier buiten?

Is er een ziekte en/of afwijking?
Heeft het dier medicijnen nodig?
Heeft het dier speciaal voer?
Kan het dier bij kinderen?
Kan het dier bij andere dieren?

Karakteromschrijving
DONA komt uit Torrelavega, Spanje.

Overige informatie over het dier
DONA is duidelijk niet gewend aan het huisleven en is nu in de leer daar mee om te gaan. Haar mooie, vragende snoet spreekt boekdelen. Maar dat betekent niet dat ze alles mag pakken en het van haar is. Hier wordt aan gewerkt in het opvanggezin. DONA trippelt de hele dag achter haar baasje aan om aandacht te vragen. Maar ze kan ook heerlijk aan haar voeten liggen luieren, lekker veilig in de buurt. Maar zodra het baasje opstaat is ze weer paraat. Ze wil graag bezig zijn. Een hondenvriendje (reu) zou erg leuk zijn, ze begrijpt de hondentaal prima.
Ze is erg baasgericht en wil voor een beloning alles voor je doen, alleen begrijpt ze nog niet helemaal wat er van haar verlangd wordt en gaat ze springen en spelend in je handen bijten. Ze leert nu dat dat niet de bedoeling is, en ze moet dan even in de bench om tot rust te komen. Dat accepteert ze prima; ze gaat dan rustig liggen.
We denken dat DONA veel buiten geleefd heeft waar geen regels waren en ze moet nu nog leren hoe alles in zijn werk gaat. Alles is dan ook best verwarrend voor haar, maar ze is verschrikkelijk lief en onbevangen en een heerlijk maatje als je echt met haar wil werken. Het gaat ook helemaal goed komen met de juiste aanpak en structuur. En als ze haar vrolijke energie kwijt kan door een wandeling en in een omheinde tuin, zal ze ook gemakkelijker haar rust pakken. DONA heeft waarschijnlijk in Spanje alleen op verharde ondergrond ( tegels of beton) haar behoefte gedaan, en leert nu dat op het gras te doen. Als je met haar en de andere hond in het gezin op wandeling gaat is ze dolgelukkig. Ze kan in veilig gebied al los lopen en komt terug als je haar roept. Daar moet dan wel iets lekkers tegenover staan. DONA houdt sowieso heel erg van eten en is erg voergericht. Als je de brokjes in een Kong (speelgoed) doet kan ze daar heel lang mee spelen.
Ze geniet verschrikkelijk van alle aandacht, liefde, warme dekens, etc. De wat grotere kinderen vindt ze ook erg gezellig, en ze laat zich lekker kroelen en kriebelen. Ook hier moet ze leren niet te springen en de kinderen rustig te benaderen. Al met al is DONA een grappige clown die met de juiste, consequente aanpak en een ervaren baasje uit zal groeien tot een fantastisch maatje.

DONA is een fantastische hond voor iemand die ervaring heeft en met haar wil werken. Ze past in vele situaties waar tijd en aandacht voor haar is en ze haar vrolijke energie kwijt kan. Ze is lief voor kleine kinderen, maar ze zou hen in haar enthousiasme omver kunnen springen.

DONA verblijft in Nieuw Vennep, in een opvanggezin met een andere hond. DONA was meestal niet erg actief in het asiel. Ze was gewend te leven als huishond en het asielleven viel haar zwaar. Wanneer vrijwilligers haar ophaalden om te wandelen en te spelen liet ze zich veel blijer en speelser zien. DONA werd gekocht door haar voormalige eigenaar als zijnde een Shih tzu. Toen zij maar door bleef groeien realiseerde haar baasje zich dat DONA dat duidelijk niet was en bracht haar uiteindelijk naar het asiel. Meer informatie over DONA .

Contactpersoon voor meer info: LIANE, liane@sos-strays.nl, +31 (0)6-24548745 ( ma t/m za tussen 10-19.30u). Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptieprocedure door op onze website.

Let wel: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Contact
Plaats:NIEUW VENNEP in opvanggezin. S.O.S. Strays
Provincie:Noord-Holland
Aanbieder:STICHTING S.O.S. STRAYS
Telefoon:+31 (0)6-24548745 (10-19.30u)
Klik om een e-mail te sturen naar STICHTING S.O.S. STRAYS

REINA -LIEF, SOCIAAL EN SPEELS (hond-64cm)
  Ras: Mix Mastin Espagnol
Leeftijd: 1 jr 7 mnd
Plaats: NIEUWE PEKELA in opvanggezin. S.O.S. Strays
Provincie: Groningen
Geplaatst: 27/03/2017

Grootte: Groot
Beharing: Kort
Prijs: €335,-

Kleur
REINA is lichtbruin met donkere gloed, 64 cm en 32,6 kg. Foto's van REINA .

Stamboom:
Paspoort:
Gechipt:
Geënt:
Komt het dier uit een asiel?
Toestemming voor herplaatsing?
Is het dier gesteriliseerd / gecastreerd?
Kan het dier in de auto?
Komt het dier in huis?
Komt het dier buiten?

Is er een ziekte en/of afwijking?
Heeft het dier medicijnen nodig?
Heeft het dier speciaal voer?
Kan het dier bij kinderen?
Kan het dier bij andere dieren?
Eventueel toelichting
REINA kan ook met katten.

Karakteromschrijving
REINA komt uit Avilés, Spanje.

Overige informatie over het dier
REINA is een lieve, sociale, speelse jonge hond, die geniet van haar nieuwe leven. REINA is gek op ravotten en gek doen met de andere honden in het opvanggezin, wel wil ze graag "de regels bepalen".
REINA is zindelijk, loopt goed aan de riem en kan op veilige plekken loslopen. REINA heeft wat moeite met alleen blijven, ze durft dan te helpen met het verwijderen van een stukje behang of een plintje. In het opvanggezin wordt hier aan gewerkt zodat ze leert dat er niet altijd geklust hoeft te worden als de baas niet thuis is.
REINA heeft waarschijnlijk meerdere nesten gehad en kan nu pas zelf gaan genieten, ze is dan ook het beste te vergelijken met een pup die nog veel moet leren, maar dan in een grote verpakking. Ze heeft een hart van goud en is de moeite meer dan waard.

REINA verblijft in Nieuwe Pekela in een opvanggezin met kinderen, andere honden en katten. REINA past het beste bij mensen die ervaring hebben met grote honden of Mastins. Mensen die bovendien ook de tijd, ruimte en liefde voor haar hebben.

REINA werd op kerstavond, samen met haar pup LEONIDAS, op straat gevonden door de politie. Meer informatie over REINA .

Contactpersoon voor meer info: STEEF, steef@sos-strays.nl, +31 (0)6-19987025 (vanaf 19.30u). Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptieprocedure door op onze website.

Let wel: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Contact
Plaats:NIEUWE PEKELA in opvanggezin. S.O.S. Strays
Provincie:Groningen
Aanbieder:STICHTING S.O.S. STRAYS
Telefoon:+31 (0)6-19987025 (na 19.30u)
Klik om een e-mail te sturen naar STICHTING S.O.S. STRAYS

DEMELZA -LIEVE, SOCIALE, SPEELSE, HELE GROTE PUP (hond-groot)
  Ras: Mix Mastin Espagnol
Leeftijd: 6 mnd
Plaats: DUSSEN in opvanggezin. S.O.S. Strays
Provincie: Noord-Brabant
Geplaatst: 27/03/2017

Grootte: Groot
Beharing: Kort
Prijs: €235,-

Kleur
DEMELZA is donkerbruin gemêleerd met wit, kortharige dikke vacht. Foto's van DEMELZA .

Stamboom:
Paspoort:
Gechipt:
Geënt:
Komt het dier uit een asiel?
Toestemming voor herplaatsing?
Is het dier gesteriliseerd / gecastreerd?
Kan het dier in de auto?
Komt het dier in huis?
Komt het dier buiten?

Is er een ziekte en/of afwijking?
Heeft het dier medicijnen nodig?
Heeft het dier speciaal voer?
Kan het dier bij kinderen?
Kan het dier bij andere dieren?

Karakteromschrijving
DEMELZA komt uit Oviedo, Spanje.

Overige informatie over het dier
DEMELZA is een lieve, sociale, speelse, hele grote pup.
Buiten het feit dat het een prachtige pup is, is DEMELZA leergierig, enorm aaibaar, zindelijk en kan ze prima loslopen. Met de twee andere honden van het opvang gezin stapt ze graag de auto in en gaat rustig liggen.
DEMELZA is afwachtend naar honden die ze onderweg tegen komt, maar eenmaal rustig kennis gemaakt, wordt voorzichtig het spel ingezet. Buiten zou DEMELZA nog wat ondersteuning kunnen gebruiken om haar onzekere gedrag, wat zich uit in op afstand wat te blaffen, weg te nemen. Aan de riem loopt ze netjes mee ( voor een pup van 6 mnd).
In huis staat een grote bench ze stapt daar zelf in om te gaan slapen. ’s Nachts slaapt ze lekker door.
DEMELZA is gek op haar speeltjes; daar kan ze zich prima een tijdje mee vermaken. Ook de inhoud van de mand met kachelhout wordt regelmatig verspreid door de woonkamer terug gevonden.
Kortom: een prachtige pup die in de juiste omgeving uit zal groeien tot een prachtige Mastin.

DEMELZA verblijft in Dussen, in een opvanggezin met andere honden en een kat. DEMELZA wordt waarschijnlijk groot tot zeer groot. Op 26/02/2017 met bijna 6 maanden oud: 65 cm hoog.

DEMELZA is nog een pup en moet nog verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup nog van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij nog zo jong is, kan ze niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn. Omdat DEMELZA zal uitgroeien tot een grote hond zal zij voldoende ruimte nodig hebben in en om het huis. DEMELZA verbleef, samen met haar zus LAUREN en broers GRAHAM en HUMPHREY, in een Spaans opvanggezin waar andere honden aanwezig zijn en een jong kind. Al deze pups zijn zeer lief met kinderen. Meer informatie over DEMELZA .

Contactpersoon voor meer info: STEEF, steef@sos-strays.nl, +31 (0)6-19987025 (vanaf 19.30u).Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptieprocedure door op onze website.

Let wel: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Contact
Plaats:DUSSEN in opvanggezin. S.O.S. Strays
Provincie:Noord-Brabant
Aanbieder:STICHTING S.O.S. STRAYS
Telefoon:+31 (0)6-19987025 (na 19.30u)
Klik om een e-mail te sturen naar STICHTING S.O.S. STRAYS

ROSINA -LIEF, SPEELS, AANHANKELIJK EN SOCIAAL JONG HONDJE (hond-38cm)
  Ras: Mix
Leeftijd: 1 jr 2 mnd
Plaats: 's HEERENHOEK in opvanggezin. S.O.S. Strays
Provincie: Zeeland
Geplaatst: 27/03/2017

Grootte: Klein
Beharing: Kort
Prijs: €285,-

Kleur
ROSINA is blond/wit, 38 cm hoog en 8 kg. Foto's van ROSINA .

Stamboom:
Paspoort:
Gechipt:
Geënt:
Komt het dier uit een asiel?
Toestemming voor herplaatsing?
Is het dier gesteriliseerd / gecastreerd?
Kan het dier in de auto?
Komt het dier in huis?
Komt het dier buiten?

Is er een ziekte en/of afwijking?
Heeft het dier medicijnen nodig?
Heeft het dier speciaal voer?
Kan het dier bij kinderen?
Kan het dier bij andere dieren?

Karakteromschrijving
ROSINA komt uit Athene, Griekenland.

Overige informatie over het dier
ROSINA is een ontzettend zacht, lief, speels en sociaal hondje. Ze is gek op alle soorten mensen, groot of klein, man of vrouw, maar moet wel altijd even de kat uit de boom kijken, ROSINA is een beetje onzeker, na ruim twee maanden in haar opvanggezin toont ze meer en meer de ontzettende lieve kroelkont die ze is. ROSINA is in huis erg makkelijk, ze ligt graag in haar mandje of slentert wat door het huis heen, ze is ook zindelijk. Buiten is ROSINA ook erg lief, ze trekt bijna niet aan de riem en kan ook op veilige plekken loslopen, wel heeft ze een beetje jachtinstinct en als ze een vogel ziet, moet ze even kijken of ze er achter aan kan rennen, ze luistert wel erg goed en komt ook weer snel terug als ze geroepen wordt. ROSINA lijkt wat weg te hebben van een windhondje en kan dan ook enorm hard lopen ondanks dat ze niet heel groot is, ze vindt het geweldig om te kunnen rennen en spelen. ROSINA had in het begin erg veel last van verlatingsangst, inmiddels verblijft zij ruim twee maanden in het opvanggezin en gaat het stukken beter, als ze alleen moet blijven, verblijft zij met één van de honden van het opvanggezin in de keuken met toegang tot de gang en dit gaat goed, ze blaft niet meer en maakt ook niks kapot. Om deze reden plaatsen wij haar alleen bij mensen die al een andere hond hebben.

ROSINA past het beste bij mensen die tijd, liefde en geduld hebben en die niet teveel van huis zijn of haar eventueel mee kunnen nemen als ze weg moeten.

ROSINA verblijft in 's-Heerenhoek, in een opvanggezin met kleine kinderen en andere honden. ROSINA is afgelopen zomer gevonden op straat in een dorp in Griekenland. Bij navraag bleek ROSINA eigenaars in de buurt te hebben gehad, maar deze waren haar “vergeten” en waren op vakantie vertrokken. Bij thuiskomst hadden ze geen interesse meer waarop de persoon die haar gevonden heeft, ROSINA in huis genomen heeft. Meer informatie over ROSINA .

Contactpersoon voor meer info: STEEF, steef@sos-strays.nl, +31 (0)6-19987025 (vanaf 19.30u).Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptieprocedure door op onze website.

Let wel: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Contact
Plaats:'s HEERENHOEK in opvanggezin. S.O.S. Strays
Provincie:Zeeland
Aanbieder:STICHTING S.O.S. STRAYS
Telefoon:+31 (0)6-19987025 (na 19.30u)
Klik om een e-mail te sturen naar STICHTING S.O.S. STRAYS

MANCHITA -LIEVE, VERLEGEN, SPEELSE, JONGE HOND -ZEER SOCIAAL MET ANDERE HONDEN EN KATTEN (hond-67cm)
  Ras: Mix Mastin Espagnol
Leeftijd: 1 jr 4 mnd
Plaats: LELYSTAD in opvanggezin. S.O.S. Strays
Provincie: Flevoland
Geplaatst: 27/03/2017

Grootte: Groot
Beharing: Kort
Prijs: €335,-

Kleur
MANCHITA is wit/zwart gevlekt, 67 cm hoog en 32 kg. Foto's van MANCHITA .

Stamboom:
Paspoort:
Gechipt:
Geënt:
Komt het dier uit een asiel?
Toestemming voor herplaatsing?
Is het dier gesteriliseerd / gecastreerd?
Kan het dier in de auto?
Komt het dier in huis?
Komt het dier buiten?

Is er een ziekte en/of afwijking?
Heeft het dier medicijnen nodig?
Heeft het dier speciaal voer?
Kan het dier bij kinderen?
Kan het dier bij andere dieren?
Eventueel toelichting
MANCHITA kan ook met katten

Karakteromschrijving
MANCHITA komt uit Mieres, Spanje.

Overige informatie over het dier
Lieve hond met een zeer mooie uitstraling. MANCHITA werd door haar Spaanse verzorgers beschreven als een hond die aanvankelijk verlegen is, maar al gauw aan vertrouwen wint. Ze is vriendelijk en speels en dol op speelgoed.
Sinds begin december is MANCHITA in Nederland. Na een aanvankelijk wat moeizame start begint zij steeds meer te wennen aan het leven als huishond en wordt ze binnenshuis en in de vertrouwde tuin met de dag vrolijker en opener. Het is duidelijk dat ze ontzettend geniet van de aanwezigheid van haar tijdelijke baasjes en alle dieren in huis.
’s Ochtends staat ze breed kwispelend te wachten tot haar baasjes beneden zijn en er wordt heel wat afgeknuffeld met hen. MANCHITA is dan heel enthousiast en probeert ook, ondanks haar grote lijf, gewoon lekker op schoot te klimmen of zelfs op de achterleuning van de bank te klimmen. Een hilarisch gezicht gezien haar grootte.
Met de honden van het opvanggezin speelt zij veel, er wordt heel wat gestoeid en ook trekspelletjes vindt ze erg leuk. Met het aanwezige speelgoed kan ze zich goed vermaken.
Bezoek is voor MANCHITA op dit moment nog steeds spannend, maar wanneer de gasten haar gewoon met rust laten en geen druk op haar uitoefenen kalmeert ze al snel en bij sommigen komt ze zelfs al nieuwsgierig even een kijkje nemen of iets lekkers aanpakken. Ze is selectief in haar voorkeuren zogezegd.
MANCHITA is in huis een ongelooflijk lieve hond met een zalige blik in haar ogen. Als je ziet hoe zeer ze geniet binnenshuis, dan is het moeilijk voor te stellen dat buiten (met uitzondering van de tuin) nog een heel ander verhaal is. MANCHITA is duidelijk angstig om de veiligheid van het huis te verlaten en op pad te gaan en loopt vaak grote delen van de wandeling met haar staart tussen de poten. Ze trekt zich erg op aan de andere honden en heeft hen echt nodig om enigszins te genieten van de wandeling. Haar opvanggezin werkt met haar aan dit gedrag en we hopen dat MANCHITA snel meer vertrouwen zal krijgen zodat ze met meer plezier mee op pad kan gaan. BR> MANCHITA kan op zich prima een tijdje alleen blijven. Ze maakt geen spullen kapot en gaat ook niet zitten blaffen of janken. Wel vindt ze het leuk om spullen te verzamelen en haar opvanggezin vindt regelmatig ‘s ochtends van alles (bijvoorbeeld een keukenrol of coffeepads) rondom haar slaapkussen of in de bench. Dit is dus een punt van aandacht. Wanneer haar opvanggezin van huis gaat, verblijft MANCHITA daarom in een grote bench. Dit accepteert zij moeiteloos.

Kort samengevat: MANCHITA is een prachtige mix: ze heeft de zware blaf en uitstraling van de Mastin, maar in haar kop zien we ook de mogelijkheid dat er bijvoorbeeld een Pointer in haar genen zit. Ze heeft prachtige ogen en een zeer lieve uitstraling. “Een schat van een hond” volgens haar opvanggezin.

Voor MANCHITA zijn wij op zoek naar baasjes die letterlijk stevig in hun schoenen staan (ze is erg sterk aan de riem ) en die haar met liefde, geduld en positieve aanmoediging verder willen begeleiden om nog meer te gaan genieten van haar nieuwe leven na het asiel. Op dit moment is MANCHITA niet geschikt voor een enerverend gezin met veel in- en uitlopende mensen. MANCHITA is een grote hond en heeft voldoende ruimte in en om het huis nodig. Ze speelt graag buiten in de tuin met andere honden en daarom zoeken we baasjes met beschikking over een redelijk ruime tuin. We plaatsen haar beslist niet als erfhond. Voor Manchita is de aanwezigheid van een andere speelse hond heel belangrijk om gelukkig te zijn. MANCHITA is zeer sociaal met zowel reuen als teven. MANCHITA kan ook goed overweg met katten.

MANCHITA verblijft in Almere, in een opvanggezin met andere honden. Meer informatie over MANCHITA .

Contactpersoon voor meer info: ESTHER, esther@sos-strays.nl, +31 (0)36-5324999 (tot 18u). Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptieprocedure door op onze website.

Let wel: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden. Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Contact
Plaats:LELYSTAD in opvanggezin. S.O.S. Strays
Provincie:Flevoland
Aanbieder:STICHTING S.O.S. STRAYS
Telefoon:+31 (0)36-5324999 (tot 18u)
Klik om een e-mail te sturen naar STICHTING S.O.S. STRAYS


<< Vorige    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 103    Volgende >>